Gonny

Al sinds 1980 werk ik – Gonny Spexgoor, in 1961 geboren te Lichtenvoorde – met mensen die een beperking en/of psychosociale problemen hebben. Ik verbind me graag met kwetsbare mensen, waarbij de ‘eigenheid’ van deze mensen bij mij voorop staat. Ik wil echt iets voor ze betekenen.

In de loop van de tijd heb ik me gespecialiseerd in seksuele voorlichting. Door mijn openheid neem ik drempels weg en praat ik in alle vrijheid met cliënten over de essentie van het leven en over onderwerpen als intimiteit en seksualiteit. Samen zoeken we naar oplossingen die passen bij het IQ en EQ van de persoon, waarbij voorlichting en zorg op maat belangrijke speerpunten zijn.

Zo eigen biedt maatwerk en richt zich op het vergroten van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de cliënt. Ik zoek daarbij naar mogelijkheden en werk vanuit oplossingen. Bovendien ken ik de sociale kaart van Gelderland en Overijssel.

Om me beter te kunnen verdiepen in hulpvragen met betrekking tot seksualiteit, heb ik in 2013/2014 de post-hbo-opleiding Seksuologie ‘Begeleiden bij seksuele problemen’ gevolgd bij de RINO Groep in Utrecht.

Ook ben ik ingeschreven bij de Nederlandse Vereniging voor Seksuologen (NVVS). De NVVS is in 1981 opgericht als een wetenschappelijke vereniging voor iedereen die zich beroepsmatig bezighoudt met seksuologie. Dit met als doel om de kwaliteit van de seksuologie in Nederland te bewaken en bevorderen.

Verlies begeleiding

Daarnaast heb ik me gespecialiseerd in verliesbegeleiding. Het overlijden van een dierbare kan iemand tot in de kern raken en lang zijn of haar functioneren, zelfbeeld en wereldbeeld beïnvloeden. Soms is rouw direct aanwijsbaar, maar net zo vaak gaat rouw ondergronds, om via andere wegen weer tevoorschijn te komen.

Door mijn persoonlijke verlieservaringen van dierbaren, waaronder het overlijden van mijn ongeboren dochter Jikke, ben ik mij gaan specialiseren in verlies en rouwverwerking. Ik ben deskundig op het gebied van verlies, rouw en afscheid en kan je begeleiden bij het rouwproces dat je doormaakt. Samen kunnen we het verlies verwerken en je veranderde leven weer vorm geven.

Experise & trainingen

Z- Verpleegkunde op de Lathmer (nu Zozijn) te Wilp in 1980 – 1983

Z- Verpleegkunde op de Lathmer (nu Zozijn) te Wilp in 1980 – 1983

Seksuologische gespreksvoering BIVT Den Bosch 2013

Seksuologie”Begeleiden bij Seksuele problemen”
Post HBO, Rino groep te Utrecht

“Lang leve de liefde” via GGD Twente -RutgersWPF – 2014

Verliesbegeleiding BivT
Docent: Noor Verheul